ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο κοστίζει για τους τζιχαντιστές μία γυναίκα-σκλάβα; Δείτε το «πιστοποιητικό πώλησης»

Η πώλησή της πιστοποιείται εγγράφως με τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγοραστή και του πωλητή

Πόσο κοστίζει για τους τζιχαντιστές μία γυναίκα-σκλάβα; Όποια κι είναι η τιμή της, η πώλησή της πιστοποιείται εγγράφως με τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγοραστή και του πωλητή…

Ένα έγγραφο ως «πιστοποιητικό πώλησης» μιας γυναίκας-σκλάβας βρέθηκε στη Μοσούλη, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sun». Το ντοκουμέντο αυτό αποκαλύπτει τα σχέδια υψηλόβαθμων στελεχών του ISIS για τις γυναίκες που κρατά σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

H γυναίκα που φέρεται να πούλησε το  Ισλαμικό Κράτος περιγράφεται στο έγγραφο με βάση τα χαρακτηριστικά της: την ηλικία της, τη φυσική της κατάσταση και το χρώμα των ματιών της.

Το έγγραφο αυτό, που βρέθηκε στην Μοσούλη του Ιράκ, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο τα ανώτατα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους συντόνιζαν-οργάνωναν την πώληση γυναικών που κρατούσαν αιχμάλωτες ως σκλάβες, έναντι βέβαια αμοιβής.

Ο «λογαριασμός πώλησης» έχει την υπογραφή των εμπλεκόμενων μερών: δηλαδή, τα δακτυλικά αποτυπώματα του αγοραστή και του πωλητή που βάζουν τη σφραγίδα στη συναλλαγή. Επιπλέον, περιγράφει τη γυναίκα που πουλήθηκε ως σκλάβα: 20χρονη, σε καλή φυσική κατάσταση, με καστανά μάτια. Η τιμή της, 1.500 δολάρια.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το έγγραφο κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του.

Δείτε το έγγραφο

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, o άνδρας που φέρεται να είναι ο πωλητής της γυναίκας ήταν ένας σκλάβος που ονομάζεται Abu Zubair και ο αγοραστής Abu Monem.

Οι περισσότερες γυναίκες που προορίζονται για σκλάβες προέρχονται από τη μειονοτική ομάδα Γεζίντι.

Υπάρχουν επίσης ανησυχητικές πληροφορίες για εμπόριο παιδιών Γεζίντι.

Τον Αύγουστο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στην πόλη Σιντζάρ, απήγαγε συνολικά 6.470 πολίτες Γεζίντι.Οι περισσότεροι από τους άνδρες που απήχθησαν σκοτώθηκαν και, εν συνεχεία οι σοροί τους πετάχτηκαν σε μαζικούς τάφους, ενώ τα γυναικόπαιδα πωλήθηκαν ως δούλοι. Τα μικρότερα παιδιά πουλήθηκαν έναντι 500 δολαρίων σε ζευγάρια που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά για να τα μεγαλώσουν ως μουσουλμάνους.

Τα μεγαλύτερα αγόρια εκπαιδεύτηκαν ως μαχητές ή τέθηκαν ως πώληση ως σκλάβοι σπιτιών -αν ήταν ακατάλληλοι για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή.

ΠΗΓΗ:protothema.gr