ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σειρά ομιλιών στα πλαίσια του προγράμματος «Εμείς και τα παιδιά μας» του Δήμου Θερμαϊκού

Το πρόγραμμα Σχολής Γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας», που έχει διοργανώσει η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Απασχόλησης του Δήμου Θερμαϊκού, με υπεύθυνη την Αντιδήμαρχο κα. Κατερίνα Χατζηχριστοφή, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αν. Θες/νίκης ΕΛΠΙΔΑ, έχει ξεκινήσει ήδη, με μεγάλη επιτυχία, με τη σύσταση ομάδας γονέων στην περιοχή της Περαίας.

Οι συνολικά 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις ξεκίνησαν στις 12 Ιανουαρίου, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας και πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 19.30 με 21.30 με συντονίστρια την κα. Γκιούρκα Γεωργία. Η σύσταση της συγκεκριμένης ομάδα ήταν αίτημα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και αριθμεί 17 άτομα.

Ακόμα μία ομάδα, όμως, ετοιμάζεται να συσταθεί, ώστε να καλύψει τις ανάγκες άλλης μίας περιοχής του Δήμου Θερμαϊκού, αυτής της Ν. Μηχανιώνας. Η ομάδα γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» στη Ν. Μηχανιώνα, ξεκινάει εβδομαδιαίες συναντήσεις την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, οι οποίες θα είναι, συνολικά, 10 δίωρες, θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στις 9.15 με 11.15, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη και συντονιστής θα είναι ο κ. Ανδρέας Μεδίτσκος.

Προϋπόθεση για τη σύσταση και λειτουργία της ομάδας, στην περιοχή της Ν. Μηχανιώνας, είναι να συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 15 γονείς και αυτό, εξαιτίας της βιωματικής-ενεργητικής συμμετοχής των γονέων στις συναντήσεις, σε αντίθεση με την κλασική μορφή των ομιλιών-διαλέξεων. Η ομάδα, για τον ίδιο λόγο, θα είναι κλειστή, δηλαδή θα συμμετέχουν μόνο όσοι παραστούν στην πρώτη συνάντηση, στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ η ακριβής θεματολογία των εβδομαδιαίων συναντήσεων, θα καθοριστεί στην πορεία, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής, για τη συμπλήρωση του αριθμού ατόμων της ομάδας, συνεχίζονται μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2018 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για παραπάνω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο Κέντρο Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, στα τηλέφωνα : 2310 442.043  και  2310 442.044

Με δεδομένο το μόνιμο προβληματισμό και τη διαρκή αναζήτηση τρόπων να αναπτύξουμε υγιείς και γόνιμους κώδικες επικοινωνίας με τα παιδιά μας, που αποτελεί ακατάπαυστη έγνοια κάθε γονέα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών, η ανάλυση θεμάτων, όπως ο προσδιορισμός του ρόλου των γονέων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, η αναγνώριση των συναισθημάτων, η εξάσκηση δεξιοτήτων επικοινωνίας, πειθαρχίας και διαχείρισης συγκρούσεων και η κατανόηση προβλημάτων, τα οποία, παρά τη μοναδικότητα της κάθε οικογένειας, παραμένουν κοινά σε πολλές εξ’ αυτών, επιδιώκει να καλύψει με τη λειτουργία της η ομάδα γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» του Δήμου Θερμαϊκού.

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, διοργανώνονται και 3 ομιλίες ενημέρωσης, που θα πραγματοποιηθούν στη Ν. Μηχανιώνα στις 22 Ιανουαρίου, στην Επανομή στις 29 Ιανουαρίου και στην Περαία στις 12 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα των οποίων παρουσιάζεται παρακάτω.

Να συμπληρωθεί, τέλος, ότι η συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην ομάδα γονέων «Εμείς και τα παιδιά μας» και η παρακολούθηση των προγραμματισμένων ομιλιών, δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ μέλημα της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού είναι η μελλοντική σύσταση ακόμα μίας ομάδας γονέων, απευθυνόμενης στις ανάγκες της Επανομής.