ΕΙΔΗΣΕΙΣ
xristos-spirtzis

Σπίρτζης: Οριστική λύση στον ΟΑΣΘ – «Εκβιασμός και ομηρία» η κατάσταση

Σε μία οριστική λύση για τον ΟΑΣΘ προσανατολίζεται ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης με νομοθετική ρύθμιση, έπειτα από επαφές που θα έχει με δήμους και περιφέρεια στη Θεσσαλονίκη.

«Η λύση που θα προτείνουμε θα είναι μετά από συζήτηση και διάλογο, πρώτα και κύρια με τους τοπικούς άρχοντες, με την περιφέρεια και τους δήμους. Το γραφείο μου συνεννοείται αν αυτή η συνάντηση θα γίνει αύριο ή μεθαύριο ή την Παρασκευή αλλά είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανένας υπουργός, κανείς δήμαρχος να πει «δώστε στον ΟΑΣΘ λεφτά για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων χωρίς εγγυήσεις για το ελληνικό δημόσιο«» έκανε σαφές ο κ.Σπίρτζης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία υπουργείου, δήμων και περιφέρειας, θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα -κατά τη γνώμη του- «σκάνδαλο 60 χρόνων της σύμβασης του ΟΑΣΘ».

Επιπλέον ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως «αυτό που ζει η χώρα από το 1957 (χρονιά υπογραφής της σύμβασης του ΟΑΣΘ με το κράτος) και η Θεσσαλονίκη, είναι ένας εκβιασμός και μία ομηρία σε μία ληστρική σύμβαση του ΟΑΣΘ, σε σχέση με το ελληνικό Δημόσιο, επειδή υπάρχει μονοπώλιο. Δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η κατάσταση και ο εκβιασμός, γιατί ο λαός θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται αν συνεχισθεί η σύμβαση», χαρακτηρίζοντας τη σύμβαση «διεθνή πρωτοτυπία», γιατί από το 1957 χάνει μόνιμα το ελληνικό Δημόσιο.