ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ήταν παρών σήμερα στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου SEA CLOUD στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ήταν παρών σήμερα στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου SEA CLOUD στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι επιβάτες κατά την έξοδό τους από το πλοίο για να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης παρέλαβαν από τον Οργανισμό ενημερωτικό υλικό για την πόλη και χάρτες για την ευρύτερη περιοχή που στοχεύουν στην προώθηση και ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό και ειδικά ως προορισμό κρουαζιέρας.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, κα Βούλα Πατουλίδου, με αφορμή την άφιξη του Sea Cloud «κάθε επισκέπτης που έρχεται στην πόλη με κρουαζιερόπλοιο είναι μια δυνητική διαφήμιση της Θεσσαλονίκης για το μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος που ο Οργανισμός προσπαθεί σε κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου να είναι εκεί για το καλωσόρισμα στην πόλη και με έτοιμο υλικό που πρέπει να έχουν οι επισκέπτες για να την γνωρίσουν».

Το ιστιοφόρο αποτελείται από 30 πανιά και έχει εντυπωσιακό μέγεθος. Συγκεκριμένα, έχει μήκος 109 μέτρα, πλάτος 15 και ύψος κεντρικού καταρτιού άνω των 54 μέτρων. Στο κατάστρωμά του έχουν περπατήσει μεγιστάνες, μονάρχες, καλλιτέχνες και διάσημοι πολιτικοί.

Έχει διατελέσει από προεδρικό γιοτ μέχρι και πολεμικό σκάφος. Ωστόσο, σήμερα έφτασε στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του κρουαζιερόπλοιου, καθώς μεταφέρει 60 Αμερικανούς επιβάτες.

Φωτογραφίες Ιστιοφόρου www.thepaper.gr